Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

 Acı ama Gerçek

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” 25 Kasım 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilmiştir.

Tarih, 25 Kasım 2023.

Güne, Gazzeli annelerin feryadı ile başlıyoruz.
Enkazdan çıkarılan cansız çocuk bedenleri, annelerinin kucaklarında taşınıyor. Nefessiz başları bir yana düşmüş… Evlatlarını, sıra sıra beyaz ya da mavi bezlere sarıp yatırıyorlar. Enkazların gölgesinde, masum çocuk bedenleri, acı bir gerçeği ortaya koyuyor. Bir kadına, bir anneye yönelik bu büyük şiddet, sözlerle ifade edilemeyen derin bir yara açıyor. Elektrik yok, küvözden çıkarılan bebekler, denizinden zorla ayrılmış balıklar gibi çırpınıyor.
Ah! Bir kadının bu çırpınışa tanıklık etmesinden daha büyük bir şiddet ne olabilir ki? Kadının yaşadığı bu şiddet, insanoğlunun vicdanını sarsan bir deprem gibi yankılanmalı.
Karanlık gökyüzünün altında çocuğunun cansız bedeni, zorla kucağından alınan kadın, ellerini saklıyor. “Ellerimdeki kanı yıkayamam, evladımın kanı, bana ondan kalan tek şey” feryadı ile çırpınıyor. Gece, acının sessiz çığlıklarıyla dolup taşarken, yıldızlar göz yaşlarına ortak oluyor.
Bir kadına, bir anneye yapılan bu şiddet, insanlık tarihindeki en karanlık sayfalardan biridir. Gecenin karanlığı, bu vahşeti örtemez; tam aksine her yıldız, kor ateşiyle feryat eder. Bir kadının acısı, sadece kendi yüreğinde değil, tüm evrende yankılanan çığlık gibidir. Bu şiddet, insanlık adına tanımlanan bir utanç kaynağıdır.
                                                     

Filistinli kadınlar;

Onların suçu, bir dine mensup doğmak. Onların suçu, bir coğrafyada takılı kalmak. Şimdi sadece düşünce, vicdan ve din özgürlüklerini değil, beslenme, barınma, sağlıklı olma, evlatlarını koruma, yaşama özgürlüklerini de yitirdiler.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü.”

Bu önemli günün, 24. yılını böyle kutladık.
Allah’ım, yeryüzünde yaşayan ve zulüm gören tüm inananları koru. Rabb’ im neyi verirsen ver ama bizi sabredenlerden ve şükredenlerden eyle. Bizi senden uzaklaştıran şeyleri verme. Sana içtenlikle dua eden, salih ve saliha kullarından olalım.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?

&

İnsanoğlu var olduğundan beri amacı hiç değişmemiştir.

Mutlu olmak, başarı olmak ve iyi ilişkiler kurmak…

  Deneyimsel Tasarım Öğretisi seminerlerinden;

Kim Kimdir”,” İlişkilerde Ustalık” ve Başarı Psikolojisi” sinde paylaşılan bilgiler,  kişiyi dününe göre daha mutlu ve başarılı yapar.  Seminer konuları; tüm zamanlar, tüm konular ve tüm insanlar için geçerlidir.


"Milyarlarca insan içinde bir kişinin ne önemi olabilir ki? Bunun cevabını o bir kişiye sorun..." 

Yahya Hamurcu 

  

Yorumlar

  1. Çok ince bir yazı. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Her kadın annedir aslında. Annelerin elleri sadece öpülür. Teşekkürler yazı için

    YanıtlaSil
  3. "Bir kadının acısı, sadece kendi yüreğinde değil, tüm evrende yankılanan çığlık gibidir." Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Yüreklere dokunan bir yazı kaleminize sağlık
    şiddete karşı cesaretle durmalı
    temiz dünyaya temiz topluma çok ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Evladının kanı ellerinde ve yıkamak istemeyen bir anne...bu ondan bana kalan tek şey...diyor.. bu acı ve zülüm nasıl başka anlatılabilir ki...elleriniz dert görmesin...

    YanıtlaSil
  7. Amin. Hep gerçeği yazıp, anlatmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  8. Onların suçu, bir dine mensup doğmak. Onların suçu, bir coğrafyada takılı kalmak. Şimdi sadece düşünce, vicdan ve din özgürlüklerini değil, beslenme, barınma, sağlıklı olma, evlatlarını koruma, yaşama özgürlüklerini de yitirdiler.
    Kadına şiddet günümüzü böyle kutlamak
    Emeğinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  9. Büyük acımızı çok net anlatmışsınız , hislerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. Özlem Karaoğlan25 Kasım 2023 20:15

      Amin 🤲 Her yapılan şeyin samimiyet içermesi dileğiyle kaleminize sağlık🙏

      Sil
  11. Bir kadına, bir anneye yapılan bu şiddete şahitlik etmek acı bu acımızı dile getiren yazınız için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  12. Çok anlamlı bir yazı, aklımız eriyor gücümüz yetmiyor gücü yetenlerin yetecek olanların sesi çıkmıyor Allah'ım mazlum inlerken caniler şiddeti daha da artırıyor benim gücüm duaya ve boykota yetiyor sen yetiş Rabbim sana inananları darda zorda koyma ne olur çok ağır bedeller ödeniyor.

    YanıtlaSil
  13. Hani kadına şiddet kınanıyordu... Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Anlamlı bir yazı olmuş yüreğinize saglik

    YanıtlaSil
  17. Onların suçu, bir dine mensup doğmak. Onların suçu, bir coğrafyada takılı kalmak. Şimdi sadece düşünce, vicdan ve din özgürlüklerini değil, beslenme, barınma, sağlıklı olma, evlatlarını koruma, yaşama özgürlüklerini de yitirdiler. 🥺 yıl 2023 ! Sözün bittiği yer ! Kaleminize sağlık 🖤

    YanıtlaSil
  18. Rabbim zulüm gören herkesin yardımcısı olsun.. Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız, bugün en çok değinmemiz gereken konu bu belki de.. Unutmayalım bu yapılanları..

    YanıtlaSil
  19. İçimde derin bir sızı ile okudum..
    Güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık 👏

    YanıtlaSil
  20. Bir karınca misali kötülüğe yüz ekşitirken, Rabbim o uçan karınca ile zulmü durdurdu. Küçüğün güçsüzlüğünün içinden en güçlü hikmet çıktı. Oyun içinden en büyük oyunu kuran Rabbime şükürler olsun.

    YanıtlaSil
  21. Aysel Yıldız26 Kasım 2023 23:12

    "Allah’ım, yeryüzünde yaşayan ve zulüm gören tüm inananları koru." Amin

    YanıtlaSil
  22. Allah’ım, yeryüzünde yaşayan ve zulüm gören tüm inananları koru. Rabb’ im neyi verirsen ver ama bizi sabredenlerden ve şükredenlerden eyle. Bizi senden uzaklaştıran şeyleri verme. Sana içtenlikle dua eden, salih ve saliha kullarından olalım.

    YanıtlaSil
  23. Kadına yönelik şiddetin en ağırı nedir ? bu yazıda apaçık dile getirilmiş

    YanıtlaSil
  24. Emeğinize sağlık. İçim sızladı okurken. Kadına yönelik şiddet çok iyi anlatılmış

    YanıtlaSil
  25. Hayatta en merhamet sahibi canlılar kadınlar. Kadın yaşadığı hayat ne olursa olsun mutlu olmak için bir yol bulup özellikle çocukları varsa kendinden vazgeçip sadece onlar için yaşayabilecek kadar fedakar ve cefakar. Hayatın her döneminde savaşta barışta arkada önde her zaman kadın varlığını hissettirmiştir. Canını dişine takıp bu hayatta en anlamı mücadeleyi vermek için sonsuz bir çaba içindedir umut bitmez çünkü kadının olduğu yerde toprak yeniden canlanır.

    YanıtlaSil
  26. Gazze'deki kadınlara değinmeniz çok anlamlı teşekkürler 😔

    YanıtlaSil
  27. Dünyaca kutlanan ya da ilan edilen her günün altından hep acının çıkıyor olması manidar değil mi sizce de? Nasıl bir ilizyondur ki akletmemişiz bugüne kadar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder