Bal Olsan Tadına Doyarlar



 

Bal Olsan Tadına Doyarlar

 

Aylin ve Emre, uzun yıllardır birlikteydiler. Aylin, Emre'ye olan sevgisini sürekli olarak göstermek istiyordu. Emre, bu jestleri seviyordu ancak zamanla bu ilgi ve talebin aşırıya kaçtığını düşünmeye başladı. Bu, ilişkilerindeki dengeyi sarsmış gibi görünüyordu. Onlar için, ilişkideki dengeyi korumanın önemini anlamak, zamanla geldi. Miktar ve Etki Yasası'nın ilişkilerinde nasıl etki ettiğini keşfetmek, ilişkilerinin kaderini belirleyecekti.

 

Göz alıcı başlangıçlarla başlayan ilişkiler, sonrasında neden dengeleri kaybeder?

 

İlişkilerin parlak başlangıçları, neden bazen kasvetli bir sonla sonuçlanır?

 

Gözlerimizi kamaştıran ilk buluşma anları, neden sonradan gözyaşlarıyla dolu bir hikâyeye dönüşebilir?




 

Evet, her ilişki dengede başlar… Huzurlu, mutlu, sevgi dolu bir süreç ne yazık ki başladığı gibi kalmayabiliyor. Tıpkı Aylin ve Emre gibi.

 

Peki dengeyi korumanın yöntemi nedir?

 

İlişkilerde dengeyi koruyan asıl şey, iki tarafında hayatlarındaki genel kıvamı, dengeyi bozmamalarından gelir. İnsanın hayatının genelinde bir denge yoksa eğer bu ilişkilerine de yansır. Her şey her şeyle ilişkili olduğu için, bir yerdeki dengesizliği toparlamak diğer alanlarda da toparlanmanın olmasını sağlar.

 

Hayatımıza bir insan girdiğinde onunla mutlu olduğumuz için tüm konsantrasyonumuzu ona verdiğimizde aslında diğer alanlardan gereksiz konsantrasyon çektiğimiz için genel hayat dengemizi bozmuş oluyoruz.

 

Nasıl oluyor da insanların geneli, ilişkilerinde bu hataya düşebiliyor?





İnsanın en büyük yanılgılarından biri miktarı arttırırsa daha çok keyif alacağını zannetmesidir. Bunu yemek yerken de ilişki kurarken de yaparız. Minik bir çikolata yeriz ‘’ımm tadı güzelmiş bir tane daha alayım’’ deriz. Arkadaşlarımızla buluşuruz çok eğlenmişizdir ‘’bunu mutlaka tekrarlayalım’’ deriz. Nişanlımızla keyifli vakit geçiririz, daha sık görüşelim o zaman diye düşünürüz.

 

Fakat hayatın kuralları öyle değildir. Bir konuda neyin miktarını arttırırsan onun etkisi azalır. İnsanlar başta keyif aldığı, yoluna yoldaş olanla, ilişkilerinin kıvamını bozduklarında birbirini tanıyamayacak hale gelebiliyorlar. İlişki kurduğum kişi aynı ama hissettiklerimiz, huzurumuz, sevgimiz, ilgimiz aynı kalamamış.

 

Ki ne demişler ‘’Sevildiğin yere çok gitme, bal olsan tadına doyarlar’’

 

İnsanın ilişkilerinde aşırılaşmasını, manevi bir bağın eksikliğiyle ilişkilendirerek de açıklanabilir. İnsanlar, hayatlarında Allah ile sağlam bir bağ kurmadıklarında, ilişkilerinde ve diğer alanlarda aşırıya kaçabilirler. İnsanlar ilişkilerinde, sevgiye ve kabul görmeye olan açlıklarını tatmin etmek için aşırı talepkâr veya kontrolcü davranışlar sergileyebilirler. 


Ayrıca, Allah'a olan bağlılık eksikliği, insanın duygusal ihtiyaçlarını dengede tutamamasına ve ilişkilerinde doyuma ulaşamamasına neden olabilir. Bu durumda, kişinin ilişkilerinde aşırıya kaçması ve dengeyi kaybetmesi kaçınılmazdır.





Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?

Kim Kimdir Nedir?

İlişkilerde Ustalık Nedir?

Başarı Psikolojisi Nedir?

&

İnsanoğlu var olduğundan beri amacı hiç değişmemiştir.

Mutlu olmak, başarı olmak ve iyi ilişkiler kurmak…

  Deneyimsel Tasarım Öğretisi seminerlerinden;

Kim Kimdir”,” İlişkilerde Ustalık” ve Başarı Psikolojisi” sinde paylaşılan bilgiler,  kişiyi dününe göre daha mutlu ve başarılı yapar.  Seminer konuları; tüm zamanlar, tüm konular ve tüm insanlar için geçerlidir.

 

"Milyarlarca insan içinde bir kişinin ne önemi olabilir ki? Bunun cevabını o bir kişiye sorun..." 

Yahya Hamurcu


 

 

Yorumlar

  1. Ah insanoğlu heryerden yanılıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın en büyük düştüğü tuzak malesef, miktarı artırınca daha fazla keyf alacağını sanması :(

      Sil
  2. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz, maalesef çoğu zaman denge kurmayı kaçırabiliyoruz...🌷

    YanıtlaSil
  3. 'İnsan kıvamı ayarlamakta neden zorlanır'ın cevabını bulduğumuz bir yazı olmuş. Çok önemli bir meseleye değinilmiş. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar önemli ve kıymetli bir bilgi değil mi. Huzur kıvamda gizli. İnsan bunu bilmeyince çok başka yerlerde çözüm arıyor. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. "İnsanın en büyük yanılgılarından biri miktarı arttırırsa daha çok keyif alacağını zannetmesidir. "👍

    YanıtlaSil
  6. Sevildigin yere cok gitme bal olsa tadına doyarlar😊

    YanıtlaSil
  7. Her şey tadında güzel

    YanıtlaSil
  8. Kainatta her şeyde bir denge olduğu gibi ilişkilerimizde ve sevgimizde de denge olması lazım. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler çok güzel di hayat herşeyiyle denge üzerine kurulu

    YanıtlaSil
  10. Kalemizine sağlık 🌸çok doğru

    YanıtlaSil
  11. Çok garip.. İnsan doyumsuzluğu dünyada aradıkça sanki doyamaması farz oluyor.. Emeğinize sağlık bu ihtiyaç gideren ve hatırlatan yazı için. ✍🏻

    YanıtlaSil
  12. İlişkide kıvam önemli…Bunu hatırlatmanız güzel oldu emeğinize sağlık🍃

    YanıtlaSil

Yorum Gönder