İnsanlığın Ortak Sorumluluğu

"Gazze'deki Soykırım ve Mücadele Günü: İnsanlığın Ortak Sorumluluğu"

Her yıl Uluslararası Irk Ayırımı İle Mücadele Günü olarak kutlanırken, dünya Gazze'deki insanlık dışı koşullar altında yaşayan insanların acılarını göz ardı etmemelidir. Gazze, yıllardır süren çatışmaların ve şiddetin gölgesinde kalan bir bölge olarak acı dolu bir geçmişe sahiptir. Ancak, bu acı gerçeği görmezden gelmek veya sessiz kalmak, insanlığın vicdanına ihanet etmek anlamına gelir.

İnsanlığın acılarını hafifletmek ve umut ışığını yeniden yakmak için mücadele ederken, Gazze'deki insanlar her gün yaşam mücadelesi vermektedir. Dünya sessiz kalmamalı, bu insanların çektiği acıları görmezden gelmemelidir.

İnsanlık için birlikte durma ve ırk ayrımcılığına karşı ses çıkarma günü olarak kabul edilirken, İnsan haklarına saygı, barış ve adalet için mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.

Gazze'deki soykırımı durdurmak ve barışı sağlamak için, sadece sözler değil, eylemler de gerekir. Bu İnsanlığın ortak sorumluluğu olan bir mücadeledir.

Onların suçu, bir dine mensup doğmak. Onların suçu, bir coğrafyada takılı kalmak. Onların suçu, insanlık tarihi kadar eski bir savaşın bir tarafında olan bir evde büyümek. Şimdi sadece düşünce, vicdan ve din özgürlüklerini değil, beslenme, barınma, sağlıklı olma, eğiti gibi birçok özgürlüklerini de yitirdiler.

Sıra sıra, beyaz ya da mavi bezlere sarılıp yatırılıyorlar. İçlerinde ne olduğunu düşünmezseniz, minicik, rahatsız etmeyen paketler gibiler.. Anne ve babalarının kucaklarında taşınıyorlar, nefessiz başları bir yana düşmüş… Elektrik olmadığı için küvezlerden çıkarılıyorlar.

Elbette sadece çocuklar değil, sıcak koynuna doymadıkları anneleri, omzunda yeterince hoplayıp zıplamadıkları babaları, öykülerinden, masallarından hayatı öğrenmeyi sevdikleri nineleri, dedeleri ayrılıyor sonsuz bir kara perdeyle. Ya ölüler, ya öksüz, ya yetim artık…

Gazze'deki insanların çektiği acıları görmezden gelmemeli ve sesimizi yükseltmeliyiz. 

21 Mart Uluslararası Irk Ayırımı İle Mücadele Günü, bu acı gerçeği hatırlatmak ve harekete geçmek için bugün ne yapmayı planlıyorsun ?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?

Kim Kimdir Nedir?

İlişkilerde Ustalık Nedir?

Başarı Psikolojisi Nedir?

&

İnsanoğlu var olduğundan beri amacı hiç değişmemiştir.

Mutlu olmak, başarı olmak ve iyi ilişkiler kurmak…

  Deneyimsel Tasarım Öğretisi seminerlerinden;

Kim Kimdir”,” İlişkilerde Ustalık” ve Başarı Psikolojisi” sinde paylaşılan bilgiler,  kişiyi dününe göre daha mutlu ve başarılı yapar.  Seminer konuları; tüm zamanlar, tüm konular ve tüm insanlar için geçerlidir.

 

"Milyarlarca insan içinde bir kişinin ne önemi olabilir ki? Bunun cevabını o bir kişiye sorun..." 

Yahya Hamurcu


Yorumlar

  1. Gazzedeki olaylara iliskin dikkat çekici bir yazı. Duyarsız kalmamalı ve sesimizi çıkartmaya devam etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  2. Her süreçte olduğu gibi bu savaş sürecinde de verebileceğimiz bir çok tepki var. Umarım tarafını net belli edebilenlerden oluruz.

    YanıtlaSil
  3. Aslında birsryleri sadece şeklen yaptığımız içi boş yaptığımız neyi neden yaptığımızı bilmeden yaptığına vurgu yapan bir yazı olmuş teşekkürler farkındalık için emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Karında misali yönümüzü belli etmek..

    YanıtlaSil
  5. Irk ayrımı mücadele günü ve bugün Yaşananları çok güzel gözler önüne sermişsiniz , emeğinize sağlık …

    YanıtlaSil
  6. Irk ayrımı değil miydi öyküyü başlatan.. Irk ayrımı değil miydi bunca yaşanacakların ilk ateşi..Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ramazan hürmetine sen yardım et, Allah'ım 🤲

    YanıtlaSil
  8. Haksızlık karşısında susmak insanı dilsiz şeytan yapar. İnsan en azından kendi paçasını kurtarmak için bir şeyler yapmak zorunda hissetmeli

    YanıtlaSil
  9. En azinda bir sey yapamasak da duyurmaya vesile oluruz.
    Tesekkurler🌸

    YanıtlaSil
  10. Gazze halkı bu süreçte kazanlardan oldu, tüm dünya insanları ise sınıfta kaldı :(

    YanıtlaSil
  11. Vicdanına ihanet eden ve algısını gerçeğe kapatmış olan insandan daha zalim kim olabilir?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder